OPEN DAG 19 MEI: Een bruisend en levendig programma, want het leven staat centraal op Natuurbegraafplaats Weverslo

Datum: zondag 19 mei 2019 - 11.00 tot 17.00 uur

 

Rondwandeling met gids:
Bezoekers maken kennis met alle aspecten van het natuurbeheer, het natuurbegraven en ook alle cultuur-historische elementen ontdekken zij al ‘zwervend’ over het landgoed.

Open Podium:
Op het Bosterras voor informatiecentrum Het Boshuis is die dag het open podium en presenteren koren muziek van verschillende culturen en tijden. Het ‘Kinderkoor Singeltjes‘ en ‘Jongerenkoor Sing’ brengen eigentijdse popmuziek, ‘A Djambo’ zingt Afrikaanse muziek en ‘Gregoriaans Koor Venray’ put uit een repertoire van Middeleeuwse Kerkmuziek.

Informatie- en creatiemarkt:

Hier presenteren partners van Weverslo op het gebied van natuurbegraven en natuurbehoud zich.

Kijk in de keuken van Knoest: ruig houtwerk, zoals kisten met karakter en alles natuurlijk.. natuurlijk!

Rouwclown Lotte kun je deze dag overal op Weverslo tegenkomen; een verrassende ontmoeting met een clown die je begrijpt. Kom ervaren hoe het kan zijn als clown Lotte bij emotionele gebeurtenissen een passend en ontspannen moment kan brengen.

Momenten van herinneringen maakt samen met lotgenoten tastbare herinner[d]ingen van kleding of andere persoonlijke spullen.

Hemelse manden maakt ambachtelijke, natuurlijke manden van wilgetenen. Helemaal milieuvriendelijk met een warme uitstraling.

Imkervereniging Venray plaatst de observatie-bijenkast; om het bijenvolk van dichtbij te bekijken.

Ontmoet de mensen van Weverslo:
We presenteren, niet zonder trots, het cultuur- en activiteitenprogramma voor het komende jaar. Weverslo heeft een gevarieerd en toegankelijk programma voor een breed publiek. Want Landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo stellen zich tot doel mensen te verbinden met natuur en cultuur. Bezoekers kunnen zich op deze open dag aanmelden voor deelname aan de diverse activiteiten. En wie belangstelling heeft om als vrijwiller actief te zijn, kan zich ook melden. Nieuwe vrijwilligers heten we natuurlijk van harte welkom.

Groene uitvaart:
De gedachte bij natuurbegraven is dat de mens weer opgenomen wordt in de natuur en deel is van de natuurlijke kringloop van leven en sterven. Een natuurgraf is een unieke zelfgekozen plek, die voor altijd verbonden is met de persoon die er begraven is. Voor iedereen die meer wil weten over natuurbegraven en alles wat er komt kijken bij een groene uitvaart en het reserveren van een grafrecht, is er gelegenheid tot een informatief en informeel persoonlijk gesprek.