Even voorstellen: Patricia Elferink, officemanager 

Hoe ben je met Weverslo in contact gekomen?
In december vond ik op internet een advertentie van de vacature voor een Office Manager bij Natuurbegraafplaats Weverslo. Ik was nooit eerder op een natuurbegraafplaats geweest, maar de omschrijving en de website van Weverslo spraken me dusdanig aan dat ik direct heb gesolliciteerd. Tijdens de gesprekken bleek zowel het team als het landgoed een goed gevoel te geven. Deze klik kwam van twee kanten en zodoende ben ik begin januari in mijn functie als Office Manager gestart.

Wat zijn je activiteiten op Weverslo?
Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het voeren van de financiële administratie. Daarnaast zal ik veel samenwerken met Pieter waarbij de bezetting van het bezoekerscentrum, het ontvangen het gasten en organiseren de diverse bijeenkomsten op Weverslo onze gezamenlijke kerntaken zullen zijn. Uiteraard is een stukje marketing en communicatie ook onderdeel van mijn functie, het komende jaar zal ik hierin mijn werkzaamheden langzaam uitbreiden.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Naast het opvoeden van mijn twee (inmiddels volwassen) kinderen ben ik de afgelopen 20 jaar Office Manager geweest bij diverse organisaties. Halverwege 2017 heb ik samen met mijn partner alle verplichtingen in Nederland opgezegd voor een droomreis van twee jaar rond de wereld.

Waarom zet jij je in voor Weverslo?
Weverslo is een bijzonder initiatief van Gé en Els in een prachtig Nederlands bosgebied. De gedachte dat je zo dicht bij de natuur kunt staan in elke fase van het leven geeft rust. Het opent een geheel nieuwe wereld voor mij, het is de ultieme verbinding tussen mens en natuur. Ik wil me er dan ook graag voor inzetten, anderen te kunnen laten zien hoe uniek Weverslo is.

Wat is voor jou het meest bijzondere aan Weverslo?
Natuurbegraafplaats Weverslo is een bijzondere omgeving waar de mens samenkomt met de natuur. De vredigheid om over leven en dood na te denken op dit prachtige landgoed spreekt me aan.

Waar kijk je het meest naar uit op Weverslo?
Deze maanden is het buiten grauw en grijs en toch loop ik met plezier een rondje over het landgoed. Ik probeer me voorzichtig voor te stellen hoe het straks is als er kleine groene knopjes in de bomen verschijnen en de vogeltjes zich weer laten zien. Afgezien van het organiseren van wat bijzondere bijeenkomsten dit jaar, kijk ik erg uit naar de lente in ons bos.

Wat is/zijn buiten Weverslo je passies/hobbies?
Reizen en nieuwe plekjes ontdekken zit in m’n bloed. Ik ben van nature nieuwsgierig en geniet van de kleine dingen in het leven. Ik kan dan ook intens genieten van de natuur in mijn directe omgeving, kleine bloemetjes of bijzondere paddenstoelen ontdekken, vogeltjes spotten of bekijken hoe er nieuw leven uit een geplant zaadje groeit. Eigenlijk de kern van het leven, ik hou ervan!

Waar mogen ze je midden in de nacht voor wakker maken?
Een verse kokosnoot in een hangmat op een tropisch eiland. Een goed boek erbij en het geluid van de kabbelende golven, dat lijkt me wel wat. De kans is echter groot dat ik daar toch al over droomde, dus laat me maar lekker slapen dan…

Geplaatst in Activiteiten