Corona maatregelen op Weverslo

– bijgewerkt 24 maart 2020 –

 

De maatregelen ter bestrijding van het Nieuwe Coronavirus (Covid-19) raken ook Natuurbegraafplaats Weverslo. De richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, zoals die met ingang van 16 maart 2020 gelden, vormen het uitgangspunt voor de specifieke maatregelen die we voor Weverslo nemen. Daarbij houden we het belang van een goed verzorgde uitvaart en een correcte dienstverlening steeds voor ogen. U kunt op ons blijven rekenen. Hieronder volgt een overzicht van onze specifieke maatregelen:

 

De begrafenissen

 

Omvang van uitvaarten

Een uitvaart inclusief de daarbij horende afscheidsceremonie en condoleancemogelijkheid voor ca 30 personen blijft mogelijk. Dat aantal is exclusief de uitvaartprofessionals en het eigen personeel. Wij hebben voldoende ruimte, zodat de geadviseerde afstand van 1,5 m tussen twee personen bij ons probleemloos gerealiseerd kan worden.

 

Koffie en catering

Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland zijn gesloten. Neem daarom contact met ons op indien u wilt weten wat op dit moment onze mogelijkheden zijn rondom de uitvaart.

 

Suggesties voor alternatieven:

Een audiovisueel verslag van de uitvaart

Als u de thuisblijvers toch deelgenoot wilt maken van de uitvaart van een dierbare overledene is een video- of fotoreportage van de uitvaart wellicht een mogelijkheid. Overleg gerust met ons als u daar meer over wilt weten.

 

Een verschoven gedenkbijeenkomst

De plechtigheid die u in gedachten had, is nu misschien niet mogelijk. Wanneer de situatie in Nederland weer normaal is, kunt u ook denken aan een verschoven gedenkbijeenkomst.  Bijvoorbeeld door een verschoven ceremonie in ons nieuwe Bospaviljoen en een uitgebreider afscheid bij het graf. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..

 

Ons cultuur- en natuurprogramma

 

Geen groepsactiviteiten tot en met mei

De volgende geplande groepsactiviteiten tot en met mei komen te vervallen:

 

  • De reguliere rondleidingen op de eerste zondag van elke maand
  • Het Bakkie troost op de tweede zondag van elke maand
  • De bijeenkomst voor uitvaartprofessionals op 30 maart
  • De inspiratiesessie met Silvia Janssen op 8 april
  • De workshop vogelwandeling van 28 maart en 30 mei
  • De workshop Natuurfotografie op 18 april en 9 mei
  • De Weverslo open dag op 17 mei

 

Zodra bekend is wanneer groepsactiviteiten weer zijn toegestaan, informeren wij u daarover via onze website, Facebook en de nieuwsbrief.
De geplande activiteiten voor juni blijven vooralsnog staan. In mei zullen we daar nadere mededelingen over doen.

 

Het reguliere bezoek

 

Persoonlijk individueel bezoek blijft mogelijk

De natuur van Weverslo is – vooral in deze roerige tijd – een fijne plek die rust biedt. U blijft dan ook van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo.

 

Informatiecentrum het Boshuis blijft open

Ons informatiecentrum het Boshuis blijft gewoon geopend zoals u dat van ons gewend bent.

Dagelijks (behalve op maandag) zijn wij geopend van 13:30 tot 16:30 uur. U kunt dan terecht voor persoonlijke en algemene informatie. Daarnaast blijven we telefonisch bereikbaar en zullen we u via onze website, Facebook, de nieuwsbrief en overige media op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen betreffende natuurbegraven op Weverslo.

 

Persoonlijke afspraken

Het blijft mogelijk om, mits u klachtenvrij bent, een persoonlijke afspraak te maken. Bijvoorbeeld voor een reservering of het bespreken van de specifieke wensen van een uitvaart. Vanzelfsprekend nemen we dan de algemene Corona-gedragsregels in acht: geen handen geven en 1,5 m afstand houden.

 

Tot slot

 

Bij griepverschijnselen thuisblijven

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten: niezen, keelpijn, loopneus, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis. Zo beschermt u zichzelf én anderen tegen infectie met het Coronavirus.

 

We blijven samen verantwoordelijk

Niemand van ons kan nu voorspellen hoe het Coronavirus zich verder zal ontwikkelen. Op elk moment kunnen er nieuwe maatregelen nodig zijn. Wij zullen onze informatie daarop steeds actueel aanpassen. Maar één ding staat vast: wij blijven ons inzetten om u optimaal van dienst te zijn. Een begraving op Weverslo blijft een persoonlijk en intiem karakter behouden.

 

Directie en team Weverslo