Corona maatregelen op Weverslo

– bijgewerkt 1 juni 2020 –

 

De maatregelen ter bestrijding van het Nieuwe Coronavirus (Covid-19) raken ook Natuurbegraafplaats Weverslo. De richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, zoals die met ingang van 16 maart 2020 gelden, vormen het uitgangspunt voor de specifieke maatregelen die we voor Weverslo nemen. Daarbij houden we het belang van een goed verzorgde uitvaart en een correcte dienstverlening steeds voor ogen. U kunt op ons blijven rekenen. Hieronder volgt een overzicht van onze specifieke maatregelen:

 

De begrafenissen

 

Omvang van uitvaarten

Een uitvaart inclusief de daarbij horende afscheidsceremonie en condoleance-mogelijkheid voor ca 30 personen blijft mogelijk. Dat aantal is exclusief de uitvaartprofessionals en het eigen personeel. Wij hebben voldoende ruimte, zodat de geadviseerde afstand van 1,5 meter tussen personen bij ons probleemloos gerealiseerd kan worden.

 

Koffie en catering

Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland inmiddels weer geopend. Voor een uitvaart op Weverslo betekent dit dat er weer catering mogelijkheden zijn bij het afscheid, mits de afstand tussen personen gewaarborgd blijft.
Neem contact met ons op indien u wilt weten wat op dit moment onze mogelijkheden zijn rondom de uitvaart.

 

Suggesties voor alternatieven:

 

Een Livestream van de uitvaart

Nu we het nieuwe Bospaviljoen in gebruik hebben genomen, wordt er ook goed gebruik gemaakt van de Livestream. Een mogelijkheid om de afscheidsceremonie live mee te beleven vanuit huis over de hele wereld. We hebben de afgelopen weken op die manier mensen uit Canada, Amerika, Nieuw-Zeeland, Italië, België en Duitsland kunnen betrekken bij de begrafenis en de afscheidsceremonie in ons Bospaviljoen. Als u de thuisblijvers toch deelgenoot wilt maken van de uitvaart van een dierbare overledene is dit wellicht een uitkomst. Overleg gerust met ons als u daar meer over wilt weten.

 

Een verschoven gedenkbijeenkomst

De uitgebreide plechtigheid die u in gedachten had, is nu misschien niet mogelijk. Wanneer de situatie in Nederland weer normaal is, kunt u ook denken aan een verschoven gedenkbijeenkomst. Bijvoorbeeld door een ceremonie in ons nieuwe Bospaviljoen op een later moment in het jaar en een uitgebreider afscheid bij het graf. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ons cultuur- en natuurprogramma

 

Dit jaar geen groepsactiviteiten

De geplande groepsactiviteiten die zijn komen te vervallen zijn onder andere:

 

  • De Open Dag en de 10 jarig jubileumviering
  • De reguliere rondleidingen op de eerste zondag van elke maand
  • Het Bakkie troost op de tweede zondag van elke maand
  • De bijeenkomst voor uitvaartprofessionals op 30 maart
  • De inspiratiesessie met Silvia Janssen op 8 april
  • De workshop vogelwandeling van 28 maart en 30 mei
  • De workshop Natuurfotografie op 18 april en 9 mei
  • De Weverslo open dag op 17 mei

 

Zodra bekend is wanneer groepsactiviteiten weer zijn toegestaan, informeren wij u daarover via onze website, Facebook en de nieuwsbrief.

 

Het reguliere bezoek

 

Persoonlijk individueel bezoek blijft mogelijk

De natuur van Weverslo is – vooral in deze roerige tijd – een fijne plek die rust biedt. U blijft dan ook van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo.

 

Informatiecentrum het Boshuis blijft open

Ons informatiecentrum het Boshuis heeft in de maanden mei tot en met augustus ruimere openingstijden. Van 10:00 tot 17:00 staan wij 7 dagen per week voor u klaar voor algemene informatie of een persoonlijk gesprek. Ook kunt u in deze zomermaanden bij ons terecht voor een bijzondere decennium wandeling ‘Ervaar de natuur op Weverslo’. Kijk hier voor meer informatie over deze wandeling.

Daarnaast blijven we telefonisch bereikbaar en zullen we u via onze website, Facebook, de nieuwsbrief en overige media op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen betreffende natuurbegraven op Weverslo.

 

Persoonlijke afspraken

Het blijft mogelijk om, mits u klachtenvrij bent, een persoonlijke afspraak te maken. Bijvoorbeeld voor een reservering of het bespreken van de specifieke wensen van een uitvaart. Vanzelfsprekend nemen we dan de algemene Corona-gedragsregels in acht: geen handen geven en 1,5 meter afstand houden.

 

Tot slot

 

Bij griepverschijnselen thuisblijven

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten: niezen, keelpijn, loopneus, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis. Zo beschermt u zichzelf én anderen tegen infectie met het Coronavirus.

 

We blijven samen verantwoordelijk

Niemand van ons kan nu voorspellen hoe het Coronavirus zich verder zal ontwikkelen. Op elk moment kunnen er nieuwe maatregelen nodig zijn. Wij zullen onze informatie daarop steeds actueel aanpassen. Maar één ding staat vast: wij blijven ons inzetten om u optimaal van dienst te zijn. Een begraving op Weverslo blijft een persoonlijk en intiem karakter behouden.

 

Directie en team Weverslo