Corona maatregelen op Weverslo

– bijgewerkt 1 juni 2021 –

 

De maatregelen ter bestrijding van Covid-19 raken ook Natuurbegraafplaats Weverslo. Inmiddels zijn we met z’n allen al wat meer gewend geraakt aan de anderhalve meter samenleving, de mondkapjes en de beperkingen die daarbij horen.

De richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, vormen het uitgangspunt voor de specifieke maatregelen die we voor Weverslo nemen. Daarbij houden we het belang van een goed verzorgde uitvaart en een correcte dienstverlening steeds voor ogen. U kunt op ons blijven rekenen. Hieronder volgt een overzicht van onze specifieke maatregelen:

 

De begrafenissen

 

Omvang van uitvaarten

Een uitvaart inclusief de daarbij horende afscheidsceremonie en condoleance-mogelijkheid is op dit moment mogelijk tot 100 personen. Dat aantal is exclusief de uitvaartprofessionals en het eigen personeel. Wij hebben in het Bospaviljoen ruimte tot 60 personen, zodat de geadviseerde afstand van 1,5 meter tussen personen probleemloos onder de overkapping gerealiseerd kan worden. Grotere bijeenkomsten zijn mogelijk in overleg.

 

Koffie en catering

Horecagelegenheden in Nederland zijn gesloten. Voor een uitvaart op Weverslo betekent dit dat de catering mogelijkheden bij het afscheid beperkt zijn. Neem contact met ons op indien u wilt weten wat op dit moment onze mogelijkheden zijn rondom de uitvaart.

 

Suggesties voor alternatieven:

 

Een Livestream van de uitvaart

Nu we het nieuwe Bospaviljoen in gebruik hebben genomen, wordt er ook goed gebruik gemaakt van de Livestream. Een mogelijkheid om de afscheidsceremonie live mee te beleven vanuit huis over de hele wereld. We hebben de afgelopen weken op die manier mensen uit Canada, Amerika, Nieuw-Zeeland, Italië, België en Duitsland kunnen betrekken bij de begrafenis en de afscheidsceremonie in ons Bospaviljoen. Als u de thuisblijvers toch deelgenoot wilt maken van de uitvaart van een dierbare overledene is dit wellicht een uitkomst. Overleg gerust met ons als u daar meer over wilt weten.

 

Een verschoven gedenkbijeenkomst

De uitgebreide plechtigheid die u in gedachten had, is nu misschien niet mogelijk. Wanneer de situatie in Nederland weer normaal is, kunt u ook denken aan een verschoven gedenkbijeenkomst. Bijvoorbeeld door een ceremonie in ons nieuwe Bospaviljoen op een later moment in het jaar en een uitgebreider afscheid bij het graf. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ons cultuur- en natuurprogramma

Het afgelopen jaar hebben we nagenoeg geen evenementen kunnen organiseren op Weverslo. Ook de rondleidingen op de eerste zondag van de maand zijn voorlopig geschrapt. Op dit moment worden er alleen rondleidingen georganiseerd op aanvraag, hiervoor kunt u zich aanmelden via natuur@weverslo.nl. Bij aankomst wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren en een verklaring te geven omtrent uw (Covid-19 gerelateerde) gezondheid.

Uiteraard blijven de geannuleerde evenementen op de planning staan. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u daarover via onze website, Facebook en de nieuwsbrief.

 

Het reguliere bezoek

 

Persoonlijk individueel bezoek blijft mogelijk

De natuur van Weverslo is – vooral in deze roerige tijd – een fijne plek die rust biedt. U blijft dan ook van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo.

 

Informatiecentrum het Boshuis blijft open

Ons informatiecentrum het Boshuis is van maandag tot en met zondag geopend van 13:30 tot 16:30, en staan wij voor u klaar voor algemene informatie of een persoonlijk gesprek. Echter verzoeken wij u niet met meerdere personen tegelijk het Boshuis te betreden. Wij hanteren op dit moment binnen een maximum van 4 personen. Mochten er al mensen binnen zijn, vragen wij u even buiten te wachten.

Daarnaast blijven we telefonisch bereikbaar en zullen we u via onze website, Facebook, de nieuwsbrief en overige media op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen betreffende natuurbegraven op Weverslo.

 

Persoonlijke afspraken

Het blijft mogelijk om, mits u klachtenvrij bent, een persoonlijke afspraak te maken. Bijvoorbeeld voor een reservering of het bespreken van de specifieke wensen van een uitvaart. Vanzelfsprekend nemen we dan de algemene Corona-gedragsregels in acht: geen handen geven en 1,5 meter afstand houden.

 

Tot slot

 

Bij griepverschijnselen thuisblijven

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten: niezen, keelpijn, loopneus, lichte hoest of een verhoging vanaf 38 graden? Blijf dan thuis. Zo beschermt u zichzelf én anderen tegen infectie met het Coronavirus.

 

We blijven samen verantwoordelijk

Niemand van ons kan nu voorspellen hoe het Coronavirus zich verder zal ontwikkelen. Op elk moment kunnen er nieuwe maatregelen nodig zijn. Wij zullen onze informatie daarop steeds actueel aanpassen. Maar één ding staat vast: wij blijven ons inzetten om u optimaal van dienst te zijn. Een begraving op Weverslo blijft een persoonlijk en intiem karakter behouden.

 

Directie en team Weverslo