Landschapsfotografie op Weverslo

Kunstproject landschapsfotografie op Weverslo

Expositiekans voor amateur fotografen

Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo vormt een natuurenclave in het omringende agrarisch Peellandschap. In het kader van ons lustrum 10 jaar natuurbegraven op Weverslo willen we dat fraaie landschap op een kunstzinnige manier in beeld brengen en presenteren in een foto expositie. Zo willen we de aandacht vestigen op al het landschappelijke fraais van het gebied dat begrensd wordt door de kernen Merselo, Veltum, Weverslo en Heide.

Wij dagen en nodigen amateurfotografen uit om dat landschap in beeld te brengen. We hebben professioneel landschapsfotograaf Bart van Laarhoven bereid gevonden op te treden als coach en begeleider van dit project. Hij verzorgt een cursus landschapsfotografie exclusief voor de deelnemers aan dit project. Binnenkort verzorgt hij een inleidende workshop voor minimaal 10 en maximaal 15 fotografen. Toegerust met de kennis uit deze workshop gaan de fotografen in de drie daarop volgende weken aan de slag om het Peellandschap op en rondom Landgoed en Natuurbegraafplaats te fotograferen. Op zaterdag 9 mei presenteren de deelnemers hun eerste resultaten aan Bart van Laarhoven. En hij voorziet dan de deelnemers individueel van tips en adviezen om tot optimale resultaten te komen. Een unieke kans om een cursus landschapsfotografie te volgen. Bij het begin van de zomer presenteren de deelnemers hun resultaten in een foto expositie in het Bospaviljoen op Landgoed Weverslo.

Wegens de tijdelijke maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, wordt de workshop landschapsfotografie uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er de nieuwe data bekend zijn.

Door:  Bart van Laarhoven, veelvuldig bekroond Natuur en Landschapsfotograaf
“De techniek van het fotograferen kan inderdaad iedereen leren. Maar dat maakt nog geen goede foto! Het gaat om compositie, kleurgebruik, scherptekeuze en wat laat ik zien op de foto en vooral wat laat ik weg! Dit en nog veel meer resultaat van de foto ook ‘uitstijgt boven het gemiddelde’. In deze workshop leer je ‘anders’ te kijken naar de omgeving om zo de juiste elementen te selecteren voor een geslaagde foto.
Deze workshop is geschikt voor mensen die de techniek van het fotograferen al redelijk (of goed) beheersen en die op zoek willen naar verbetering / verdieping van hun beeldopbouw ed.”

Wanneer: twee zaterdagochtenden, data nog niet bekend
Waar: Bospaviljoen Landgoed Weverslo en het omringende Peellandschap
Wie: minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers (inschrijving op volgorde van aanmelding)
Prijs: normaal € 178,- voor twee dagdelen. Speciaal voor Weverslo € 59,-  voor twee dagdelen.
Inbegrepen:

  • koffie/thee,
  • pdf hand-out ‘Fotograferen werkt zo.’
  • Presentatie op foto expositie op Landgoed Weverslo
  • Vermelding op website en publicaties van Weverslo
Inschrijven: via natuur@weverslo.nl
Geplaatst in Activiteiten, Agenda