Marieke van Ooyen, Teamcoördinator

Marieke van OoyenOns team vrijwillige en professionele medewerkers is uitgebreid met Marieke van Ooyen. Met ingang van juli is zij als Teamcoördinator verantwoordelijk voor het inzetten van de juiste mensen op de juiste momenten en met de juiste taken. Marieke is eerder al vier jaar als vrijwilliger voor Weverslo actief geweest. In bijgaand interview stelt Marieke zich verder aan u voor. Wilt u Marieke persoonlijk ontmoeten, kan dat tijdens een bezoek aan ons Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo.

Even voorstellen:

 

Hoe ben je met Weverslo in contact gekomen?
Jaren geleden wilde ik al graag “iets” gaan doen in de uitvaartwereld, alleen mistte ik steeds iets qua gevoel. Totdat vrienden mij in 2014 attendeerden op een artikel over Weverslo. Ik was meteen enthousiast en heb de eigenaar, Gé Peterink, gebeld of ik eens mocht komen kijken. Uiteindelijk ben ik toen een kleine 4 jaar als vrijwilliger bij Weverslo gebleven. Door mijn (betaalde) baan die ik toen had, moest ik helaas stoppen met het vrijwilligerswerk, omdat het te druk werd. Maar… oude liefde roest niet en nu ben ik terug op deze prachtige plek!

Wat zijn je activiteiten op Weverslo?
Mijn activiteiten bestaan, naast de coördinatie van het team van beroepskrachten en indirect de vrijwilligers, uit het verder ontwikkelen van de communicatie rondom natuurbegraven en de activiteiten hier die daarmee verbonden zijn. Het uitgangspunt is het verhaal vertellen en het uitlichten van onze uitzonderlijke pluspunten over alles wat Natuurbegraafplaats Weverslo de mensen kan bieden.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Hiervoor was ik met name werkzaam in commerciële communicatiebanen bij onder andere Philips. In loondienst, maar ook als freelancer. Internationaal eventmanager, interne communicatie specialist en de laatste 6 jaar was ik sponsormanager bij Philips voor die mooie voetbalclub uit Eindhoven. Daarnaast ben ik dus ook bijna 4 jaar enthousiast vrijwilliger bij Weverslo geweest en ben ik opgeleid clown voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking.

Waarom zet jij je in voor Weverslo?
Ik zet me graag in voor Weverslo, omdat ik ervan ben overtuigd dat deze manier van begraven nu voor het milieu de beste oplossing is. Een zo natuurlijk mogelijk graf, met eeuwige grafrust in een prachtige omgeving, die rustgevend en aantrekkelijk tegelijkertijd is. Zo’n mooie laatste rustplek, dat gun ik iedereen.

Wat is voor jou het meest bijzondere aan Weverslo?
Weverslo is de eerste échte Natuurbegraafplaats in Nederland, die de verbinding van mens en natuur nastreeft. Inmiddels zijn er alweer verschillende natuurbegraafplaatsen die het mooie voorbeeld hebben gevolgd, maar het maakt me trots dat ik onderdeel mag zijn van de plek waar het in Nederland allemaal zo’n beetje begonnen is. Daarnaast is het een genot om hier door het bos te wandelen en de vogeltjes te horen fluiten. De natuur is hier leidend en wat mij betreft is dat hoe het hoort te zijn.

Waar kijk je het meest naar uit op Weverslo?
Ik kijk het meest uit naar de ontmoetingen met mensen en om de prachtige natuur met zoveel mogelijk mensen te delen. Verder vind ik het erg leuk om kansen te benutten en mogelijkheden te creëren om hier passende activiteiten te organiseren, samen met het team.

Wat is/zijn buiten Weverslo je passies/hobby’s?
Buiten Weverslo hou ik me vooral bezig met mijn lieve dochter Dide van 9 jaar, die nu volop in haar ontwikkeling zit. Daarnaast sport ik graag en geef ik atletiektraining aan kinderen van 6/7 jaar. Ik ben me ook verder aan het ontwikkelen in de uitvaartwereld, omdat ik graag een stukje bewustwording zou willen creëren dat een uitvaart, afscheid of herdenking echt heel persoonlijk kan zijn, ook met elementen waarvan velen denken dat dat niet kan of mag.

Waar mogen ze je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor familie of vrienden in nood… en misschien voor een schaaltje sushi…

Geplaatst in Weverslo