Gedenktekens

Een natuurgraf op Weverslo is bescheiden van omvang en gaat als vanzelf op in de natuur. Temidden van bomen, struiken en planten valt het nauwelijks op. Alleen degene die het weet, zal de grafplek vinden. Dat is ook precies de bedoeling. Graven op Weverslo zijn geen publieke monumenten, maar privéplekken die vooral betekenis hebben voor de voortbestaanden. Het bepalen van een plek is een heel persoonlijke keuze. Daarbij speelt het gevoel een belangrijke rol.

Een graf is te herkennen aan:

De grafmarkering. Dit is een piketpaaltje bij het graf met daarop een plaatje met een cijfercombinatie van drie cijfers voor de administratie en registratie.

Een grafmonumentje. Dit mag een houten schijf zijn of een houtsculptuur van onbewerkt inlands hout. De afmeting is voor een particulier en algemeen graf maximaal 40 cm hoog en de omvang is maximaal 20 x 30 cm. Een klein (urnen) graf mag een markering hebben van maximaal 30 cm hoog en een omvang van maximaal 20 x 30 cm.

Een gedenkboom met de functie van een grafmonument. De te planten gedenkboom moet passen in het bosinrichtingsplan en wordt via ons besteld bij de kweker.

De keuze en de plaatsing van een gedenkteken gebeurt altijd in overleg met de beheerder.

Als aanvulling op de grafmarkering zal de naam van de overledene in december op het centraal herdenkingsmonument ‘De Nerven’ worden bijgeschreven.