500ste bezoeker voor de lustrumwandeling op Weverslo

Tegen het eind van tweede pinksterdag konden we de 500ste  bezoeker verwelkomen voor de Lustrumwandeling over ons landgoed en natuurbegraafplaats. Rebecca Fleurkens – van Vught kwam speciaal voor de wandeling samen met haar moeder en dochter, nadat zij enkele dagen eerder voor het eerst kennis had gemaakt met Weverslo. Zij was toen figurant voor het maken van een informatieve documentairefilm over een natuurbegrafenis, als onderdeel van het werk van een uitvaartverzorger.

“Toen had ik geen gelegenheid om de hele wandeling te maken. Maar ik was wel erg onder de indruk van de opzet, dat ik mijn moeder en mijn dochter vandaag heb meegenomen om samen ‘de natuur en cultuur op Weverslo te ondergaan’, zoals het zo mooi is verwoord in de informatiefolder die we kregen bij het begin van de wandeling.”

Om het heuglijke feit te markeren hebben we Rebecca een boek gegeven met als titel ‘Sprekende beelden’. Na afloop van de wandeling verwoordde Rebecca haar indrukken als volgt: ‘Direct al bij de ontvangst was ik getroffen door de rust die uitgaat van de natuur en het prachtige informatiepaviljoen. Onderweg hebben de foto-expositie, de houtsculpturen en de Muzengedichten grote indruk op mij gemaakt. Ik kom zeker nog eens terug!’

 

Geplaatst in Activiteiten