Afsluiting drukbezochte lustrumwandeling

Zo’n 2000 bezoekers hebben de afgelopen maanden genoten van de natuur en de cultuur op Weverslo. En het grootste deel van deze bezoekers heeft ook de lustrumwandeling gedaan. Die hadden we volledig coronaproof ingericht, zodat wandelaars ongestoord en veilig konden genieten van verhalen, gedichten, foto’s en sculpturen die langs het speciaal uitgezette wandelpad waren geplaatst.

Het werk van de houtkunstenaars Johanna Nijlunsing, Piet Siebers, Will Schropp en Roel van Wylick, de verhalen en gedichten van Gé Peterink en het werk van de fotografen Marcel Hendriks, André Jansen, Lisette Martin, Kees Moerkerk, Liesbeth Ploeg, Marij Tielen-Geurts en Ria Welten, bezorgde de bezoekers momenten van ontroering en herkenning. Daarvan getuigen de vele reacties die we noteerden in ons logboek.

Menigeen was verrast door het unieke samengaan van natuur en cultuur, in combinatie met het natuurbegraven op Weverslo. Het geheel bleek goed te passen in het concept meditatienatuur waarmee wij de beleving op Weverslo dikwijls karakteriseren. ‘Wanneer is de volgende cultuurexpositie in deze natuur?’, was een veel gestelde vraag.

 

 

Beelden van linksboven naar rechtsonder: Roel van Wylick, Will Schropp, Johanna Nijlunsing en Piet Siebers.

De lustrumwandeling was mogelijk dankzij de enthousiaste medewerking van onze vrijwillige gastheren en gastvrouwen en de inzet van onze vrijwillige bosploeg. Samen met de beroepskrachten van het team Weverslo zorgden zij ervoor dat bezoekers hier vier maanden lang, zeven dagen per week terecht konden.
De medewerkers hebben de periode van vier maanden als boeiend en inspirerend ervaren, door de mooie gesprekken met bezoekers en de vele positieve reacties. Tegelijk deden ze al een aantal suggesties voor een volgende cultuurwandeling.

Geplaatst in Activiteiten, Natuur