Corona maatregelen op Weverslo

Tijdelijke grens aan aantal gasten voor een uitvaart op Natuurbegraafplaats Weverslo

De gevolgen van de bestrijding van het Coronavirus (Covid-19)  raken ook Natuurbegraafplaats Weverslo. Het meest voelbaar en zichtbaar is de bepaling dat een uitvaartgezelschap hoogstens uit 30 personen mag bestaan. De bepaling dat mensen 1,5 m afstand van elkaar moeten houden, is op Weverslo – wat betreft de ruimte – geen probleem. Er is daarom geen belemmering voor een natuurbegraving op Weverslo. Het nieuwe Bospaviljoen heeft een ruime aulavoorziening, waar onder normale omstandigheden plaats is voor ca 150 personen. Op voorwaarde dat gasten de nodige zelfdiscipline opbrengen kan Natuurbegraafplaats Weverslo daarom gewoon blijven functioneren.

 

Individueel bezoek blijft mogelijk

We merken dat juist in deze dagen veel mensen behoefte hebben aan een wandeling en een gesprek in een rustige en sfeervolle natuurlijke omgeving. Die mogelijkheid blijft ook gewoon bestaan. Informatiecentrum het Boshuis blijft om die reden ook gewoon dagelijks (behalve op maandag) geopend van 13.30 tot 16.30 uur, voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van natuurbegraven. De medewerkers zien er wel op toe dat de gedragsregels als afstand houden worden nageleefd en dat contacten en gesprekken met bezoekers individueel en persoonlijk zijn. Ook de privacy moet daarbij gewaarborgd zijn.

 

Verschoven gedenkbijeenkomst als alternatief

Heel begrijpelijk blijft er behoefte om in een gezamenlijke bijeenkomst in breder verband een overledene te gedenken. Daartoe biedt Weverslo de mogelijkheid om na afloop van de Corona crisis speciale zogenaamde verschoven gedenkbijeenkomsten te houden. Dat kan bijvoorbeeld een speciale gedenkbijeenkomst zijn in het Bospaviljoen en een uitgebreider afscheid aan het graf. Dan is er ook geen beperking meer aan het aantal gasten. In de zomertijd kunnen deze bijeenkomsten ook in de avonduren en in de weekends plaatsvinden. Medewerkers informeren graag over de mogelijkheden.

Alle verdere geplande groepsactiviteiten zijn wel geschrapt. Dat betreft met name de cultuur- en natuuractiviteiten als rondleidingen, het maandelijkse Bakkie Troost en diverse workshops. De geplande activiteiten voor juni en daarna blijven vooralsnog gehandhaafd. Via onze website www.weverslo.nl en Facebook https://www.facebook.com/Natuurbegraafplaats/ melden we nieuwe ontwikkelingen onmiddellijk.

 

Voor meer informatie: Gé Peterink, 06 53179144

Geplaatst in Activiteiten, Agenda, Geen categorie, Weverslo