Begraven in de natuur

Een begrafenis op Weverslo is een ode aan de overledene… een viering van het leven van degene die ‘uit de tijd’ is gekomen. De afscheidsbijeenkomst is de laatste gelegenheid om samen te zijn mét en rondom een dierbare. Wat we doen, zeggen, zingen en verbeelden is heel persoonlijk. Op Weverslo kan iedereen dat doen naar eigen inzicht. Er is ruimte en tijd voor afscheidsbijeenkomsten die aansluiten bij de wensen en tradities van elke levensbeschouwing en religie.

Uitzoeken van een grafplek

Het uitzoeken van een grafplek is voor iedereen een belangrijk en indrukwekkend moment. U hebt daarom op Weverslo alle ruimte en tijd om tot een juiste keuze te komen. Wij zijn er om u te informeren en te  begeleiden bij het kiezen van een grafplek. Maak een boswandeling op Weverslo om te ervaren welke plek uw persoonlijke voorkeur heeft. De een houdt van een beschutte plek onder een eik. De ander vindt een plek aan de rand het mooiste met uitzicht over de landerijen. En een derde geeft de voorkeur aan een intieme plek midden in het bos.

De ceremonie

De begrafenisceremonie op Weverslo begint met de ontvangst en eindigt met het afscheid nemen van de gasten. Alle facilitaire voorzieningen en mogelijkheden op Weverslo staan daarbij tot uw beschikking. Op het bosplein ontvangt u bijvoorbeeld de gasten, in de aula van het Bospaviljoen kan de afscheidsceremonie plaatsvinden en in de lounge van het Bospaviljoen kunt u tot slot ook een informele afsluiting tot en met compleet verzorgde catering organiseren.

Met de beheerder (en als u dat wenst samen met de uitvaartverzorger) kunt u alle wensen en mogelijkheden bespreken.