Maak kennis met Carla en Albert van den Oetelaar

Hoe zijn jullie met Weverslo in contact gekomen?
Jaren geleden ontdekten wij op vakantie een natuurbegraafplaats. Beide vonden we dat direct erg mooi. Toen op Weverslo alle procedure waren doorlopen,  hebben wij meteen contact opgenomen en er ons plekje veilig gesteld. De belangrijkste overweging was voor ons dat er eeuwige grafrecht is op Weverslo. Onze kinderen worden  dan later niet geconfronteerd met de vraag of een grafrecht verlengd moet worden of dat graven geruimd moeten worden.

Wat zijn jullie activiteiten op Weverslo?
Wij zijn actief betrokken als  vrijwilliger. gastheer en gastvrouw. Gemiddeld zijn we eens per maand zijn we op een zaterdag- of zondagmiddag gastheer of gastvrouw in het informatiecentrum Het Boshuis. Dan staan we bezoekers te woord.  En verder helpen we mee als er wat gedaan moet worden, bijvoorbeeld als er een Open Dag is, een Muzisch Treffen of een herdenkingsbijeenkomst. En als er verder bijzondere activiteiten zijn, doen we mee als deelnemer.

Wat is jullie motivatie i.c. waarom zetten jullie je in voor Weverslo?
Wij hebben vier redenen voor onze inzet en betrokkenheid bij Weverslo:
Wij vinden het fijn om in de natuur zijn.
We zijn graag bezig met kunst en cultuur.
We gaan graag met mensen om.
En we zoeken ook graag diepgang in gesprekken met mensen.
En op Weverslo komt dat allemaal aan de orde.

Wat is voor jullie het meest bijzondere aan Weverslo?
De rust die je er ervaart in de natuur. Dat vinden we heel belangrijk. En de manier waarop door allerlei activiteiten de verbondenheid van mensen met de natuur en de cultuur tot stand wordt gebracht. En er zijn zoveel mooie mijmerplaatsen, waar we graag even gaan zitten, zomaar om met je gedachten alleen te zijn. Kortom Weverslo biedt ons zoveel meer dan de meeste begraafplaatsen die we kennen.

Waar beleven jullie het meeste plezier aan in de bezigheden op Weverslo?
Wij vinden veel voldoening in de omgang met de mense en het bieden van een luisterend oor. Daar blijkt elke keer weer grote behoefte aan te zijn. En op die manier ervaren wij het als een voorrecht dat we anderen kleine steuntjes kunnen geven bijvoorbeeld bij het verwerken van een verlies.
En dan zijn er nog de vele onderlinge contracten met andere vrijwilligers en medewerkers. Dat zorgt ervoor dat je je opgenomen voelt in een team.

Wat is buiten Weverslo jullie grootste passie of hobby?
Samen gaan we graag op vakantie in de natuur en daarnaast is biljarten voor Albert een belangrijke hobby en voor Carla is dat schilderen.

Waar mogen we jullie midden in de nacht voor wakker maken?
Albert mag je nergens voor wakker maken. Die wil graag doorslapen. Carla voor vers gerookte paling.

Geplaatst in Geen categorie