Paviljoen Weverslo: weerbestendig onderdak voor alle seizoenen

Kan de afscheidsceremonie en de koffietafel ook op Weverslo plaatsvinden? Die vraag wordt ons bijna dagelijks gesteld. Tot voor kort was ons antwoord altijd: ja, mits …….het weer het toelaat, want alles vindt plaats in de open lucht. En onder rustige weersomstandigheden kunnen we een tent plaatsen.

Binnenkort kunnen we de vraag altijd en volmondig met ja beantwoorden. Het Bosplein heeft voortaan geheel een weerbestendige overkapping in de vorm van een paviljoen met een bijzondere designuitstraling. Bij regen geeft de overkapping beschutting en bij kou biedt het paviljoen warmte. We kunnen nu dus jaarrond alle voorzieningen op locatie bieden voor groepen tot 100 zitplaatsen.

Het paviljoen krijgt een membraan design overkapping, die is gebaseerd op de techniek en ontwerpen van de Duitse architect Frei Otto. Hij ontwikkelde lichtgewicht textyle overkappingen onder andere in 1972 voor het Olympisch Stadion in München ontwierp en in 1967 voor het Duitse paviljoen op de Wereldexpo in Montreal. De technologie die hij daarvoor ontwikkelde is nu onder strikte voorwaarden ook beschikbaar voor kleinere ruimtes, zoals ons Bosplein.

Tegelijk met het realiseren van de weerbestendige overkapping wordt ook de entree van de natuurbegraafplaats met de parkeerplaats opnieuw ingericht. Er komen parkeervakken en vanaf de toegang voert een nieuw aangeplante beuken/kastanjelaan bezoekers naar het informatiecentrum en paviljoen.

Vanaf januari bieden we iedereen de gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe voorziening.

Geplaatst in Geen categorie