Speciale wandelroute op Weverslo!

Van 9 mei tot en met 31 augustus biedt Natuurbegraafplaats Weverslo de mogelijkheid om elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur een speciale decennium wandeling ‘Onderga de natuur op Weverslo’, over het landgoed en de natuurbegraafplaats te maken.

Zoals in veel natuurgebieden merkt ook Weverslo de grotere belangstelling en behoefte van mensen om juist nu van natuurrust te genieten. Om aan deze begrijpelijke behoefte van mensen tegemoet te komen hebben wij een speciale wandelroute uitgezet met een lengte van ca 1,5 kilometer langs plekken die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Een prachtig slingerend en goed begaanbaar wandelpad voert u achtereenvolgens door ons Verhalenbos, het Sculpturenbos en het Muzenbos.

Nu er geen festiviteiten georganiseerd mogen worden, kiezen wij ervoor om de vele wandelaars die Weverslo bezoeken een handreiking en handleiding te geven die een boswandeling meer betekenis en inhoud geven. Daarmee geven wij het tweede lustrum van de natuurbegraafplaats Weverslo een – bij de omstandigheden – passend accent.

In het Verhalenbos wordt het verhaal van Weverslo verteld; hoe verbinden wij de mens met natuur en cultuur? Welke kunst-, cultuur- en natuuractiviteiten ontplooien we en welke faciliteiten bieden we?

In het Sculpturenbos tonen vier gerenommeerde houtkunstenaars, Johanna Nijlunsing, Piet Siebers, Will Schropp en Roel van Wijlick, die al 10 jaar met Weverslo zijn verbonden, prachtige en monumentale kunstwerken van hout.

In het Muzenbos is de natuurbegraafplaats gesitueerd. Eenvoudige en eerlijke natuurgraven worden hier omgeven door beelden en gedichten die de kracht van de ontmoeting, de beleving, de bemoediging, de inspiratie en de bezinning weergeven. Samen vormen zij de Muzen van Weverslo.

Bezoekers dienen zich te melden bij het informatiecentrum in het Bospaviljoen. Daar ontvangt elke wandelaar een beschrijving van de route en van de objecten die langs de verborgen plekken van landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo voert.

Gedurende de openingstijden zijn wij telefonisch te bereiken op 06 29248698.

Graag tot ziens op Weverslo

 

Geplaatst in Geen categorie