Voor mij is Weverslo zo bijzonder omdat . . . .

Op deze plaats vertellen mensen waarom Weverslo voor hen zo bijzonder is. Dagelijks ervaren wij dat het voor iedereen weer anders is. De een kan dat heel treffend onder woorden brengen. De ander zoekt naar woorden om gevoelens of ervaringen te verduidelijken of te verklaren. Deze keer zijn dat Jopie Dielissen en haar dochter Caroline Boots.

“Ik heb – samen met mijn dochter Caroline – enkele keren gewandeld en enkele zeer informatieve en prettige gesprekken gevoerd. En toen was het voor mij duidelijk: hier wil ik begraven worden. Bovendien bleek het mogelijk om ook mijn al overleden man hier alsnog te kunnen begraven. Samen hebben we hier straks weer een laatste rustplaats voor altijd in dit prachtige bos. En dat geeft mij innerlijke rust.

En wat het voor mij en mijn kinderen en kleinkinderen nog meer bijzonder maakt, was de ervaring met het Muzisch Treffen op 26 augustus. Dat was precies op mijn 85e verjaardag. Spontaan besloten we om met de hele familie het programma – met het concert met Balkanmuziek en de verhalen van Ton van Reen – als mijn verjaardagsfeestje te vieren. Dat zoiets kan op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo was voor ons allemaal verrassend, maar vooral heel mooi. Er heerste een enorm gevoel van saamhorigheid en spontaniteit. Het was voor mij heel bijzonder dat ik in die mooie omgeving en op deze manier samen met zoveel mensen mijn 85e verjaardag heb mogen vieren. Het was in alle opzichten een middag om nooit te vergeten! En petje af voor alle vrijwilligers. Zij verdienen een compliment.”

Geplaatst in Weverslo