Wandel- en fietsroutes die Weverslo aan doen

Pleisterplaats op twee wandelroutes en vier fietsroutes

De navigatiesystemen weten Weverslo inmiddels feilloos aan te wijzen. Er lopen liefst drie fietsroutes langs de ingang van de natuurbegraafplaats: het bekende fiets knooppuntennetwerk, de Schaapsknikkers fietsroute en de Nico van Melo fietsroute. Er is een wandelroute van het zuiden van de provincie Limburg naar het noorden die over het landgoed loopt en langs de Muzenplekken voert. En de dorpswandeling vanuit Heide voert over de natuurbegraafplaats. In deze route komt de geschiedenis van het gebied goed tot zijn recht.

En sinds kort is Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo ook opgenomen in de PoëzieFietsRoute Venray. In de actuele aanvullende brochure Fietsroute West horend bij de bundel Op de fiets langs kunst in Venray is ook ons Muzenpad beschreven met de houtsculpturen van Will Schropp en Roel van Wijlick en de tekstpanelen met teksten van Gé Peterink. De bundel en de brochure zijn verkrijgbaar bij de VVV Venray en bij boekhandel Roojboek.

En ook de route van de Venrayse fiets4-daagse voerde dit jaar langs de natuurbegraafplaats. En als klap op de vuurpijl loopt het parcours van de tijdrit in de Binckbanktour op 14 augustus  langs Weverslo. Of de renners oog zullen hebben voor het moois van onze natuur is natuurlijk de vraag. Als u ons die dag wilt bezoeken, houd dan rekening met de verkeersmaatregelen.


Op onze website www.weverslo.nl en op onze facebookpagina https://www.facebook.com/Natuurbegraafplaats vindt u alle actuele informatie.

Geplaatst in Geen categorie