Onderga de natuur, wandel op Weverslo

De harmonie tussen opkomende bosbloemen en broedende zangvogels verwondert en ontroert me, als ik vanaf het bochtige bospad over de glooiende landerijen kijk. Ik voel tegelijk rust en ruimte. Er zijn meer mensen die in deze harmonieuze natuur wandelen. Dagelijks zie ik ze. Vaak alleen soms met zijn tweeën. Ik vraag me af: ‘Zouden ze ook geraakt zijn door het meditatieve karakter van de natuur?’, ik vraag het ze niet. Want zij hebben – net als ik – recht op hun eigen gedachten en gevoelens. En dat is waarvoor dit stukje natuur is bedoeld: mensen de tijd en de ruimte geven om even met zichzelf bezig te zijn, los te komen van de dagelijkse hectiek en even de snelheid uit de rondtollende gedachten te halen. Rustig ademhalen, de bosbodem ruiken en de geur van ontluikende bloemen en struiken opsnuiven. Simpelweg de natuur ondergaan. Ons Muzenpad – met zijn sculpturen, gedichten en de bankjes – is juist daarvoor aangelegd. Mijn dagelijkse wandeling over landgoed en natuurbegraafplaats haalt de onrust uit mijn gedachten. Het is mooi om te zien dat veel mensen juist deze dagen de weg naar de rustgevende natuur van Weverslo weten te vinden. Ik gun iedereen datzelfde gevoel. Ook u bent van harte welkom!

Gé Peterink

Geplaatst in Activiteiten