Het Weekend van de begraafplaats

Een goeie aanleiding om Natuurbegraafplaats Weverslo te bezoeken.

In het weekend van 28, 29 en 30 mei staan de begraafplaatsen in Nederland extra in de aandacht. Ook Natuurbegraafplaats Weverslo nodigt dan iedereen uit voor een bezoek. De natuur op Weverslo is dankzij het vochtige voorjaar een groene oase van geuren, geluiden en beelden. Vanwege de kou van de afgelopen maand is de natuurontwikkeling een maand later dan normaal. Dat komt nu goed uit, want het gevolg is dat juist tijdens het Weekend van de Begraafplaats de natuur in alle facetten tot leven komt. Bomen, struiken en planten dragen juist nu het frisse groen van het voorjaar, vogels broeden overal en zijn volop in de weer om voedsel aan te dragen voor de nestjongen.

Een wandeling met natuurbeleving, gedichten onderweg en koffie na.

Een wandeling over de natuurbegraafplaats is vooral een natuurwandeling. Je kunt in alle rust de natuur beleven, en bieden de rust en de ruimte alle gelegenheid om met je eigen gedachten en gevoelens alleen te zijn. Juist in deze coronaperiode kun je ervaren met hoeveel zorg en liefde wij de natuur op Weverslo verzorgen en beheren.
Bovendien kun je ervaren hoe de graven van de vele dierbaren die hier een laatste en eeuwige rustplaats hebben gevonden, zijn opgenomen in de natuur en daar deel van uit maken.

Bij onze vijf Muzensculpturen zijn vanaf het Weekend van de Begraafplaats nieuwe gedichten geplaatst. Deze keer is het centrale thema van de gedichten: Zo blijf ik bestaan… waarin een grootouder zijn gedachten en gevoelens deelt met zijn kleinkinderen.

Speciaal tijdens het Weekend van de Begraafplaats bieden wij wandelaars, als afsluiting van een prachtige wandeling langs verhalen en gedichten, tussen 13.00 en 17.00 uur een kopje koffie of thee in ons Bospaviljoen.

Geplaatst in Activiteiten, Agenda, Natuur