Wie is Hans van Ekelenburg

Medewerkersportret


(Hans van Ekelenburg)

Hoe ben je met Weverslo in contact gekomen?
Sinds ik met pensioen ben gegaan heb ik verschillende vrijwilligersklussen gedaan, maar bij geen van allen vond ik de bevrediging waar ik naar op zoek was. Ik wilde iets buiten doen, liefst in de bossen, liefst fysiek en niet meer in ‘klus-vorm’ maar met de regelmaat van een vaste ochtend in de week. Daarnaast wilde ik graag in een klein team werken. De oproep voor vrijwilligerswerk bij de bosploeg in de Weverslo-winternieuwsbrief van februari 2017 was dan ook precies waar ik naar op zoek was.

Wat zijn jouw activiteiten op Weverslo?
Bij de bosploeg is geen enkele dinsdagochtend hetzelfde, de ene keer betimmeren we de zijkanten van de blokhut, de andere keer is het bramen en brandnetels trekken, bomen planten, bomen zagen en afvoeren. Dan weer gaan we omheiningen repareren, jonge aanplant bewateren, paden egaliseren, schilderwerk op het ‘Laar’, hekwerken plaatsen, graven inmeten via GPS, stormschade opruimen, dakpannen leggen, snoeiwerk, tenten opbouwen en afbreken enz. enz.

Wat is jouw motivatie i.c. waarom zet jij je in voor Weverslo?
Natuurbegraven is een mooi alternatief op het traditioneel begraven, midden in de natuur, midden in een bos én waarvan je weet dat Natuurbegraafplaats Weverslo altijd bos zal blijven. Altijd omringt met het (dieren)leven in een bos. Dit moet zo blijven en daar wil ik me met alle plezier voor inzetten.

Wat is voor jou het meest bijzondere aan Weverslo?
Natuurbegraven op Weverslo heeft iets, de plek heeft iets. Dat ‘iets’ kan ik eigenlijk niet omschrijven, het is een gevoel. Het maakt me blij, het is ZINvol, ik krijg daar energie  én  ik kan dat teruggeven aan de plek, aan het team, aan de mensen die daar zijn begraven.

Waar beleef je het meeste plezier aan in je bezigheden op Weverslo?
De variatie aan werkzaamheden, het werken in teamverband en het fysiek bezig zijn in de natuur, in de verschillende seizoenen, in weer en wind …. Heerlijk!

Wat is (buiten Weverslo) je grootste passie of hobby?
Naast Weverslo zet ik me in voor I.V.N.-Schone Rivieren en ben ik een van de “Maas-Jutters” die 100 meter Maas in Wanssum ontdoe van plastic en andere troep die mensen ergens hebben gedumpt en die in het winterbed op ‘mijn’ stuk aanspoelen. Ook kan je me vaak op de fiets tegenkomen op een van de fietsroutes in Brabant of Limburg.

Waar mogen ze jou midden in de nacht voor wakker maken?
Je mag mij – af en toe – midden in de nacht wakker maken, maar je moet dan wel een Single Malt bij je hebben. Met een gewone whisky is mijn advies om me te laten slapen. Maar ja, ik heb ook nachten waarin ik droom over lekker heet Indisch eten of door mijn vrouw gemaakte zondagse soep. Het moet nog blijken of het geslaagd is als ik daarvoor wordt wakker gemaakt (het zou kunnen van wel ….).

Geplaatst in Weverslo