Wie is Rosa Koenen?

Dagelijks (behalve op maandag) is ons informatiecentrum Het Boshuis van 13.30 – 16.30 uur open voor publiek. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie of voor een praatje. In de weekenden staan vrijwilligers als gastheer/vrouw bezoekers te woord. Zij zijn dan de ambassadeurs van Weverslo. En ook ons cultuurprogramma met muziek, proza, poëzie en workshops steunt op de inzet van onze gastvrouwen en gastheren. Deze keer een kennismaking met gastvrouw Rosa Koenen.

 

 

Medewerkersportret

Hoe ben je met Weverslo in contact gekomen?
Ik ben via de nieuwsbrief in contact gekomen met Weverslo.

Wat zijn jouw activiteiten op Weverslo?
Op Weverslo ben ik actief als gastvrouw vrijwilligster, ook als er bijzondere culturele evenementen zijn ben ik inzetbaar.

Wat is jouw motivatie i.c. waarom zet jij je in voor Weverslo?
Mijn motivatie is om meer mensen kennis te laten maken met het op een natuurlijke manier van begraven worden, in een omgeving die onze eigen natuur ademt. Ik ben ervan overtuigd dat er een stukje angst wegvalt, als de mens ervaart dat het terug keren naar de natuur een heel natuurlijk proces is. Want wij zijn uiteindelijk de natuur zelf. Zo ervaar ik het persoonlijk. De mens komt door het meer ervaren van een natuurlijk proces tot rust. Zo kan de mens zich voorbereiden op zijn of haar overgaan naar een andere dimensie, oftewel bewustzijn. Weverslo is zo’n mooie plek waar eenheid wordt ervaren. Als ik mensen blij zie weggaan na een gesprek ervaar ik dat als een cadeautje.

Wat is voor jou het meest bijzondere aan Weverslo?
Voor mij is het bijzondere aan Weverslo dat de omgeving één geheel is met het landschap er omheen. De flora en fauna zijn er met elkaar verbonden. Deze verbondenheid ademt uit hoe de mens kan overgaan en opgenomen wordt in de natuur, waardoor er een gevoelsbeleving ontstaat van de eenheid met onze aarde.

Waar beleef je het meeste plezier aan in je bezigheden op Weverslo?
Het plezier wat ikzelf ervaar is om de bezoekers van goede informatie te voorzien en ze door te verwijzen naar de juiste personen. En dat ik kan bijdragen aan het gevoel de mens te laten ervaren dat een natuurlijkbegraafplaats ook heel organisch en daardoor eigenlijk heel puur is. Er ontstaan vaak heel fijne gesprekken. Het geeft mij veel voldoening als ik bezoekers weer terug zie gaan met een goed gevoel.

Wat is (buiten Weverslo) je grootste passie of hobby?
Mijn passie is blijven studeren over esoterie: de grootste passie is het leven zelf….. de schoonheid van het moment ervaren waar ik ook mag zijn. Ieder moment is zo bijzonder, de dag ervaren zoals deze verloopt, geeft voor mij de rijkdom van het leven.

Waar mogen ze jou midden in de nacht voor wakker maken
Midden In de nacht mag ik wakker worden gemaakt voor de sneeuwvlokken in de winter, de zachte regenbuien in de lente, de volle maan in het zomerseizoen en in de herfst ook een heerlijke regenbui. Ik vindt het heerlijk om natuurelementen te ervaren met de stilte er omheen.

Geplaatst in Geen categorie, Weverslo